Aloin tässä ajankulukseni miettimään, miten paljon kivoja sanoja suomen kielessä oikein onkaan. Selailin sitten satunnaisia nettisivuja ja poimin muistiin sellaisia sanoja, mitkä jostain syystä joko kuulostavat kivalle tai näyttävät kivalle. 

Ensimmäisenä on pakko kertoa teille tämän hetkinen lempisanani; Hippopotomonstrosesquippedaliofobia, eli pitkien sanojen kammo. Rupesi jotenkin huvittamaan, millainen sana tuollekin on keksitty. Miten sellainen, joka kärsii pitkien sanojen kammosta, voi kertoa, että "Niin, minulla on hippopotomonstrosesquippedaliofobia."? On jollain taas kyllä ollut erittäin tylsää kun on tuollaisen sanan keksinyt. 

Toinen sana, josta pidän monellakin kielellä, on epäinhimillinen. Saksaksi unmenschlich, hollanniksi onmenselijk. (Tämän sanan merkityksestä jahkasimme aikoinaan monet tunnit, joten sieltä varmaan jäänyt mieleen kyseinen sana. Ja aina se kuulostaa yhtä kivalta.)

Myös sanaa masennus on joskus käyttänyt niin paljon, että senkin hokeminen on kyllä tullut jo enemmänkin tavaksi kuin poikkeukseksi sanoa se. Sama pätee kyllä myös näihin normaaleihin angst ja yhyy-sanojen hokemiseen, mutta ne nyt ei olekaan enää yhtään niin kivoja. (Ja kyllä, nyt minulla tuntuisi olevan sanan kiva hokemispäivä.) 

Näin btw pakko vielä kertoa, että värjäsin äsken hiuksiani! Pari mustaa raitaa lisää ja entisten mustien raitojen tummennusta. Ostin myös uuden suoristusraudan, leikin Roope Ankkaa ja ostin kalleimman, minkä kaupan hyllystä löysin. Ai että miksikö? Koska se oli pinkki, phii. :3 (Loveloveloveit.)

Np: Katy Perry - I Kissed A Girl

1935786.jpg